Carola Keesom Coach op Texel

Interview met ondernemende moeder Carola Keesom

Niets is meer inspirerend dan te horen hoe andere moeders goed voor zichzelf zorgen. Bijvoorbeeld welke lessen ze hebben geleerd en hoe ze hun leven opbouwen in combinatie met hun rol als moeder. Ondernemende moeders  zijn voor mij in het bijzonder inspirerend vanwege hun drive om letterlijk ‘iets voor zichzelf’ op te bouwen. Daarom lees je hier mijn interview met Carola van ‘Coach op Texel’, waarmee zij one day retreats organiseert. Laat je inspireren door haar verhaal.

Wat voor onderneming heb je en wat is jouw belangrijkste drijfveer hierin? Oftewel: waarom doe je wat je doet?
Ik ben startend ondernemer en druk bezig om mijn eigen bedrijf ‘Coach op Texel’ op te zetten. Ik coach vrouwen op allerlei gebieden naar meer verbinding met zichzelf. Als je de verbinding voelt met jezelf, met je diepste wezen, dan werkt dit door op andere vlakken en weet je wat wilt en waar je voor staat.

 

Doordat ik zelf na het krijgen van 2 kinderen, vrij snel achter elkaar, mezelf een beetje uit het oog verloor wist ik ook niet goed meer waar ik voor stond en vooral waar ik heen wilde. Ik verloor mijn passies uit het oog en was alleen maar aan het werk of met thuis bezig.

Me echt te verbinden met mezelf

Door weer dicht bij mezelf te komen, me echt te verbinden met mezelf en daar tijd voor te nemen wist ik ook weer waar ik naartoe wil en daar is dit bedrijf uit ontstaan.

Ik wil nu andere vrouwen helpen die verbinding en passie ook weer te voelen. Daarbij mogen ze de dingen die ze tegenhouden loslaten. Ik help ze daarmee door middel van (wandel)coaching, reiki en healing in de vorm van een one day retreat. Je kunt dan een dagje bij mij komen en samen gaan we echt de diepte in en kijken waar je blokkades zitten en wat je tegen houdt.

Hoeveel kinderen heb je en in welke leeftijdscategorie?
Ik heb 2 kinderen, een jongen van 7 jaar en een meisje van 6 jaar oud.

Welke uitdagingen kom jij tegen als moeder?
Ik merk zelf dat ik vooral tegen tijdgebrek en schuldgevoel aanloop. Ik werk nog in loondienst en als ik thuis kom is er een gezin en huishouden om voor te zorgen. Daarnaast voel (de) ik me schuldig als ik tijd voor mezelf neem om aan mijn bedrijf te werken. Ik weet wel dat als mijn bedrijf eenmaal gaat lopen en ik uit loondienst ga er daardoor juist weer veel meer ruimte voor mijn kinderen zal zijn, omdat ik dan zelf mijn tijd kan inplannen.

Niet alles gaat zoals je hoopt of wilt

Hoe zorg jij dat je in balans blijft als moeder én als ondernemer?
Door aan allebei waardevolle tijd te besteden, een duidelijke planning te maken en te accepteren dat het leven komt zoals het komt. Je kunt nog zo goed plannen maar niet alles gaat zoals je hoopt of wilt.

Welke valkuilen of leerprocessen heb je gehad in het goed zorgen voor jezelf?
Ik heb genoeg valkuilen en leerprocessen gehad en ik leer sowieso elke dag. Ook omdat ik nu in scheiding lig is goed voor mezelf zorgen extra belangrijk geworden, maar wel iets wat je snel vergeet doordat ook nu weer de kinderen bovenaan staan als prioriteit.

 

voor jezelf zorgen is echt een must om ook voor anderen te kunnen zorgen

Ik schreef hierboven dat ik me schuldig voelde als ik tijd voor mezelf nam of aan mijn bedrijf werkte. Maar gelukkig zag ik in dat schuldgevoel nergens toe leidt. Je hebt er echt niets aan en het blokkeert alleen maar. Door dat los te laten en te beseffen waarvoor ik het doe, bijvoorbeeld aan mijn kinderen meegeven dat ik met mijn passie/werk mensen wil helpen. En dat ik het echt heel leuk vind om dit werk te doen en daarvoor dus tijd voor mezelf mag nemen, is er (bijna) geen schuldgevoel meer. Ook omdat ik heel goed op de balans probeer te letten.

Voor jezelf zorgen is echt een must om ook goed voor anderen te kunnen zorgen.

even niks moeten van jezelf

Wat is jouw gouden tip aan andere moeders om goed voor zichzelf te zorgen?
Blijf naast je ‘werk als mama’ en eventueel je eigen onderneming of baan ook tijd investeren in jezelf als persoon. Doe leuke dingen, doe dingen waar je energie van krijgt, leg je telefoon (heel) vaak weg.

En plan dit ook gewoon in, het is namelijk zo makkelijk om jezelf te vergeten. Dus een streep door je agenda en die tijd blok je echt voor jezelf. (En gewoon lekker Netflixen overdag of een tijdschrift voor jezelf lezen is ook echt helemaal prima, het gaat om even niks moeten van jezelf).

Waar kunnen we jou vinden voor meer informatie of om je te volgen?
Op Instagram: Coach_Carola
Op Facebook: CoachCarola
Website: www.Coachcarola.nl

Dankjewel namens De School voor Moeders voor dit leuke interview Carola!

En voor de moeders in DSvM: als er naar aanleiding van dit interview ‘kwartjes zijn gevallen’ of je inzichten hebt gekregen, deel ze in de besloten Facebookgroep!

Scroll naar top